ПУТКА остава без акредитация

0
ПУТКА остава без акредитация

Пернишки университет по телекомуникации, компютри и архитектура (ПУТКА) остана без акредитация. Той вече няма право да обучава студенти, защото нито една от дипломите му няма да бъде призната. Откритото през 2008 година висше учебно заведение е получило институционална акредитация за срок до месец май 2016 година. Отказана му е програмна акредитация, което на практика означава, че няма право да обучава студенти в нито една специалност от съществуващите професионални направления. Това става ясно от решение на Министерския съвет (МС), взето днес. С него се определят броят на студентите и докторантите в държавните и частните висши училища, както и в научните организации.

В регистъра на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) е записан само срокът, до който е валидна институционалната акредитация - 18.09.2014 г., срещу "програмна акредитация" не е вписано нищо.

От НАОА обаче не потвърдиха, че е отказана програмна акредитация. В понеделник Министерството на образованието ще даде отговор по казуса. От МС обясниха, че решението е такова, защото в доклада на вносителя му - министъра на образованието - е било написано, че университетът е получил отрицателна оценка от Агенцията за оценяване и акредитация.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари