Путин: Ципрас не ме е молил за помощ, ако поиска - ще получи

0
Той продължи икономическите си разсъждения след ...
Той продължи икономическите си разсъждения след ...

Путин даде своята прогноза за положителното развитие на гръцкия проблем с ЕС в неделя като на пресконференцията си след срещите на БРИКС и ШОС в Уфа обяви, че Ципрас не е молил Русия за пари. Властелинът на Кремъл обаче подчерта, че ако има нужда, Атина ще ги получи.

Той продължи икономическите си разсъждения след разрешаването на кризата на еврото, като коментира, че за китайското ръководство гледа спокойно на борсовите трусове у дома си, още повече - курсът на акциите е тръгнал отново нагоре.

"Китай ще продължи да бъде локомотив на световната икономика", заяви той. Според него тази година няма да бъде добра за световната икономика и от това ще има последствия за всички. Което според него прави още по-безсмислени санкциите между държавите, които нанасят взаимна вреда.

Путин очаква преговорите във Виена да доведат до падане на ограниченията за търговия върху Иран, но излизането му на световните петролни пазари няма да смъкне цените на нефта. Путин подчерта, че Банката за развитие на БРИКС ще бъде алтернатива на МВФ и СБ. Той каза, че на старт е руската национална кредитна карта, която ще измести Мастеркард и Виза.

"Пуснахме ги да вземат 97% от пазара ни, понеже вярвахме, че икономиката не е подвластна на политиката. показаха ни, че не е така и ние, както и китайските, индийските, японските ни колеги правим свои системи за разплащания".  

Източник: 19min.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари