Путин с откровено признание пред Ердоган за преврата!

0
Путин посети Турция за пръв път след ноември 2015 година, когато турската армия свали руски изтребител
Путин посети Турция за пръв път след ноември 2015 година, когато турската армия свали руски изтребител Снимка: Ройтерс

Президентът на Руската федерация Владимир Путин поздрави турския си колега Реджеп Тайип Ердоган и целия турски народ за това, че са успели да стабилизират ситуацията в страната им, предава РИА Новости, цитиран от БЛИЦ.

Разбираме, че в Турция не е най-доброто време сега, може би, за такива крупни мероприятия, защото неотдавна, ние знаем, тя преживя опит за държавен преврат. Ние много внимателно и с тревога следяхме това, което се случваше в Турция. И искам да поздравя турския народ и президента Ердоган за това, че ситуацията остана под контрол. Много се радваме, че Турция се възстановява и желаем успехи“, заяви руският президент.

Това е първото посещение на високопоставен руски политик в югоизточната ни съседка след като турската армия свали руския изтребител през ноември 2015 г. Тогава Москва наложи санкции срещу Анкара. Месеци по-късно Ердоган се извини и двустранните отношения се затоплиха.

Путин е в Истанбул заради Международния енергиен конгрес. Той произнесе реч пред участниците във форума: "Светът търси все повече и повече нефт и газ, и ние смятаме да се възползваме от това".

Според него почти 2 млрд. души по Земята нямат достъп до елементарни блага на цивилизацията като ток, топлина и вода. 

"Нашата задача е да вдигнем енергийните бариери, за да могат и най-бедните хора по света да се възползват от тези постижения", допълни той. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари