Путин разкритикува планираната в Швейцария конференция за мир в Украйна

0
И тъй като ние не отиваме там, сега хората казват, че ние отказваме да преговаряме, заяви Путин по време на среща с беларуския лидер
И тъй като ние не отиваме там, сега хората казват, че ние отказваме да преговаряме, заяви Путин по време на среща с беларуския лидер Снимка: EPA/БГНЕС

И тъй като ние не отиваме там, сега хората казват, че ние отказваме да преговаряме, заяви Путин по време на среща с беларуския лидер

Руският президент Владимир Путин разкритикува планираната за юни в Швейцария международна конференция на високо равнище за мир в Украйна, предаде ДПА.

Русия няма да бъде поканена на конференцията, но в същото време ще стане ясно, че нищо не може да бъде решено без Москва, заяви Путин по време на среща с беларуския лидер Александър Лукашенко.

"И тъй като ние не отиваме там, сега хората казват, че ние отказваме да преговаряме", заяви Путин и сравни форума в Швейцария с "истински паноптикум", добави Путин, предаде БТА.

В сряда руското посолство в Берн заяви, че Русия не е поканена на форума в Швейцария през юни, но добави, че и да беше поканена, Русия нямаше да участва в срещата.

Според Путин Украйна сама се е вкарала в ъгъла, като е прекъснала преговорите преди две години - малко след началото на войната.

Другата страна е смятала, че Русия може да бъде победена на бойното поле. Но това се оказа невъзможно, предположи Путин.

Москва е готова да преговаря, но не и по схеми, "които нямат нищо общо с реалността", заяви руският президент.

Сред темите в дневния ред на конференцията в Швейцария е формулата за мир предложена от украинския президент Володимир Зеленски. Зеленски призова за изтегляне на руските войски от всички окупирани райони на Украйна. Но Путин настоява за мир, при който да бъдат запазени предишните завоевания на Русия, както и превръщането на Украйна в демилитаризирана, неутрална страна, която се отказва от членство в НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    До 4
    А бе ти си наистина ненормален комунист ! Знаеш ли как живеят руснаците ,бе кретен ? Що не се просветиш малко ,бе просто животно ?
  • -1
    4
    Путин Хуйло
    Вече на всички е ясно, че УСраина ще изгуби териториите си, а Зеленият наркоман ще увисне на въжето на някой уличен стълб! Русия смачка укронацистките гниди, а жалките третополови еврогейци могат да си направят конференция за забременяване на мъже, на която специален гост ще бъде ококорената ПеПеруга Асен Василев!
  • 2
    3
    фена на Путин
    Ей! Смрад украинска! Циба от свещения ми никнейм. Смрад! С твоята кочина е свършено! Путин я пръсна от бой, и оръжията на нато. Нашите "медии" мълчат но европа е на ръба на законопроект по който да връща такива мишоци, като тебе обратно в украйна, клоуна да ги изпраща в месомелачката. Стягай се да защитаваш кочината, ще ти замръзне ентусиазма.
  • -1
    2
    Фена на Путин
    Вече на всички е ясно, че нашия вожд путлерчето е съвсем изкукал и е пътник! Дори и на нас безмозъчните рушлямистки тролчета вече ни стана ясно! Слава Украiна!!!
  • 0
    1
    FKWDU
    Какво значение имат бъртвеците на вселенския лъжец?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари