Пуснаха онлайн тест, с който да разберем дали попадаме в рискова група за COVID-19

5
Резултатите от завършения въпросник са само ориентир, а не диагноза
Резултатите от завършения въпросник са само ориентир, а не диагноза

От УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ пуснаха ексклузивен сайт, в който всеки може да се тества като провери симптомите си и да разбере дали е потенциално застрашен от коронавирус.

„Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от „Пирогов“ състояха специална информационна платформа за COVID-19. Тя е насочена както към медици, така и към немедицински лица, които бързо и безплатно могат да проверят симптомите за коронавирус на пациент или на себе си“, казват от лечебното заведение.

Сайтът www.covid.bg  дава възможност всеки човек (медик или не) да може през компютър или телефон да направи тест, който да ориентира дали има нещо тревожно в състоянието.

Тестът е базиран на най-надеждните световни протоколи, създадени от медици в най-засегнатите от COVID-19 страни. Това е първото по рода си подобно приложение в България. Негови автори са проф. Мария Миланова, дмн - ръководител на Клиниката по кардиология и д-р Иван-Асен Шишманов, който специализира 3-та година кардиология в спешната университетска болница „Пирогов“.

"Резултатите от завършения въпросник са само ориентир, а не диагноза. Целта е те да насочат вниманието, а не да диагностицират заболяване“, посочиха създателите проф. Миланова и д-р Шишманов.

Екипът на Dunavmost обаче установи, че сайтът не е достъпен поради технически проблеми.

От грешката, която излиза на екрана само разбрахме, че ексклузивният сайт е направен на безплатната платформа WordPress има някакъв проблем със сигурността.

Warning: require_once(/home/otslabn/public_html/covid.bg/wp-admin/includes/plugin.php): failed to open stream: Permission denied in /home/otslabn/public_html/covid.bg/wp-content/plugins/really-simple-ssl/rlrsssl-really-simple-ssl.php on line 93

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/otslabn/public_html/covid.bg/wp-admin/includes/plugin.php' (include_path='.:/usr/local/php70/pear') in /home/otslabn/public_html/covid.bg/wp-content/plugins/really-simple-ssl/rlrsssl-really-simple-ssl.php on line 93

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари