Пускат безплатно първите електрически таксита в България

0
Този месец стартия пилотният проект на Yellow Taxi
Този месец стартия пилотният проект на Yellow Taxi

Този месец стартия пилотният проект на Yellow Taxi, който тества възможностите на изцяло електрическия KIA Soul EV. Идеята е електромобилите да станат редовно такси. Използването на таксито по време на кампанията ще бъде безплатно за всеки, който се качи в него.

„За нас това е важна стъпка в развитието на компанията и на такси бизнеса като цяло. Ако успеем да наложим подобни автомобили за таксита, то положителните страни ще са много както за града, така и за жителите. Освен, че колите са щадящи природата, са и доста по-изгодни за шофьорите“, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен директор на компанията.

Моделът KIA Soul EV е първият корейски изцяло електрически автомобил с нулево ниво на вредни емисии. Той може да се зареди във всяка стандартна 120V електрическа мрежа или конвенционално 240Vзарядно устройство. С едно зареждане електромобилът изминава 212 километра. Той ускорява до 100 км/ч за по-малко от 12 секунди. Максималната скорост, която развива, е 145 км/ч.

На територията на София електромобилите могат да се зареждат в търговско-сервизния комплекс на КИА Моторс България на бул. „Цариградско шосе“ 144, където е монтирана специална зарядна станция КЕВА. На нея могат да се зареждат всички марки и модели електрически возила, които разполагат със заряден кабел за Тип 2 контакт.

Предвижда се такава станция да бъде изградена и на територията наYellow Taxi. За момента КИА Моторс България е първата и единствена компания, която предлага подобна услуга.

Кампанията се провежда и в Ню Йорк, където шест електрически автомобила се тестват в рамките на 12 месеца да бъдат таксита.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари