Пушачите намират работа по-трудно и изкарват по-малко

0
Това сочи американско проучване, проведено сред повече от 250 безработни
Това сочи американско проучване, проведено сред повече от 250 безработни

Хората, които пушат цигари, имат повече трудности да си намират работа, като в същото време изкарват и по-малко пари.

Това показва американско проучване, проведено сред повече от 250 безработни в Сан Франциско и околността, предаде БГНЕС.

Половината от доброволците са пушачи, които пушат средно по 13 цигари на ден, а другата половин са непушачи, като техният напредък в намирането на работа е бил проверяван на шест и на 12 месеца от началото на проучването.

Ние установихме, че на пушачите им е много по-трудно да си намерят работа в сравнение с непушачите“, заяви водещият учен на изследването Джудит Прочаска от Университета в Станфорд.

След една година 56% от непушачите са успели да си намерят работа, в сравнение със само 27% от пушачите. В същото време сред тези, които имат работа, пушачите изкарват средно с 5 долара на час по-малко от другите. Хората, които пушат, получават 15,10 долара на час, а непушачите – 20,27 долара.

Близо две трети от участниците в експеримента са мъже, а средната им възраст е 48 години. Също така една трета от тях имат висше образование.

От значение за проучването обаче са и редица други фактори, свързани с двете групи доброволци. Повечето пушачи например са по-млади, по-зле образовани и в по-лошо здравословно състояние от непушачите.

Проучването също така призовава агенциите за намиране на работа да използват данните като „увеличат запознатостта със свързаните с пушенето разходи, загуби в заплащането, здравословни вреди и връзките със слабия успех за намиране на работа“.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари