Публична лекция на Бойко Борисов пред студентите от УНСС

0
Живеем в едно изключително сложно време. Това е време, в което старите поколения помнят нищетата и мизерията
Живеем в едно изключително сложно време. Това е време, в което старите поколения помнят нищетата и мизерията

Премиерът Бойко Борисов изнесе публична лекция пред студентите от УНСС на тема „България,Балканите, Европа и светът“.

Лекцията е по покана на вестник „Труд и УНСС. Ректорът на УНСС проф. Стати Статев не пропусна да отбележи ,че във всичките кабинети на Бойко Борисов повече от половината състав е от възпитаници на УНСС.

Борисов започна лекцията си с две неща – поздрави за шеметната победа на Григор Димитров в Лондон и съболезнования към близките на жертвите след зверските катастрофи край село Микре.

„Живеем в едно изключително сложно време. Това е време, в което старите поколения помнят нищетата и мизерията и време, в което младите поколения ги приемат като нещо от историята, което се е случило. Това,че зациклиха преговорите в германия не е добър знак за Европа. Защото най-мощната икономика доста дълго време не могат да излъчат правителство. В много държави излъчването на правителство става проблем – трябва да се избира от малките злини.

Това, че президентът Ердоган оттегли своите 40 военни от учението в Норвегия е знак, който отдавна поставям на Европейски съвети , защото има едно разминаване. Основните лидери в Европа, когато стане въпрос за Турция и Ердоган, са на едно пълно отричане. Няма тема, по която да се сближат. Аз съм поставям на европейски съвети въпроса – след като ние имаме такова недоверие към Турция в лицето на лидерите на европейските държави , в същото време това е най-силната армия в южния фланг на НАТО. Е ли логично да считаш,че един човек е изцяло неприемлив за теб и в същото време да му дадеш пушката и патроните , за да ти пази гърба?!“, каза в началото на лекцията си Борисов.

Той допълни,че най-доброто средство за разбирателство между страните в света са мира и преговорите.

Повече от лекцията на Борисов гледайте във видеата:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари