Птиците на България през очите на един поляк

0

Посланикът на Полша откри авторска изложба в Русе

Авторската си фотографска изложбаПтиците на България през очите на един поляк“ откри днес в Русе посланикът на Полша у нас Н. Пр. Мачей Шимански.

Тя е експонирана в Екомузея в крайдунавския град. Представени са 25 фотографии, които може да бъдат разгледани през следващите две седмици.

Сред гостите на събитието бяха заместник областният управител Детелина Ачева, кметът Пенчо Милков, интелектуалци, представители на държавната и местна власт, както и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. „Поздравления за прекрасните уловени моменти, които оставят незабравими следи в човешкото сърце. Смея да твърдя, че Вашите кадри излъчват безкрайна съкровеност, изразена чрез тайнството на природата“, заяви Ачева. Според нея подобна инициатива бележи един нов етап в сътрудничеството между двете държави, поставяйки ясен фокус върху регионите. „Вярвам, че заедно ще продължим да работим за развитието на двустранните отношения на всяко ниво между България и Полша“, допълни заместник-областният управител. Ачева отбеляза още, че Областна администрация – Русе ще продължи да бъде коректен партньор, открит за диалог и сътрудничество. Тя връчи на дипломата поздравителен адрес от името на областния управител Анатоли Станев, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Изложбата днес посланик Шимански допълни с презентация/работилница на тема „Как да се снимат птици“. Той сподели своя дългогодишен опит и знания в наблюдението и фотографирането на птиците. Разказа, че наблюдава птиците още от дете, но сериозно се заема да ги снима от 2007-а и оттогава това е част от неговия живот. Снимал е в повече от 25 държави, но най-много в Сърбия, Хърватска, България и, разбира се, Полша. Любимите му фотографски обекти са бързолетите, които снима със специален фотообектив, който показа пред гостите. Направи демонстрация и на цялостното си оборудване.

Домакин на събитието беше директора на Регионалния исторически музей проф. д-р Николай Ненов.

Дипломатът е и учредител на Клуба на посланиците, които говорят български език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари