Проверяват действията на полицаите, арестували трима ученици на протест в София

1
Младежите се опитаха да напишат лозунг на солидарност с Украйна върху паметника на съветската армия в София
Младежите се опитаха да напишат лозунг на солидарност с Украйна върху паметника на съветската армия в София Снимка: БГНЕС

Директорът на Столичната полиция Калоян Милтенов е разпоредил проверка на действията на служителите, охранявали протест в петък.

Тогава бяха задържани трима ученици, които се опитаха да напишат лозунг на солидарност с Украйна върху паметника на съветската армия в София, припомни БНР.

Родителите на децата твърдят, че те са арестувани неправомерно и не им е бил осигурен достъп до телефон, а едното от момчетата нощувало в ареста.

Проверката има за цел да установи дали в действителност е имало неправомерни действия.

Ако бъдат установени такива, ще се предприемат необходимите мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Родител
    В ал.1 и ал.2 е скрито кучето: Разпит на малолетен и непълнолетен свидетел Чл. 140. (1) Малолетният свидетел се разпитва в присъствието на педагог или психолог, а когато е необходимо, и в присъствието на родителя или настойника. (2) Непълнолетният свидетел се разпитва в присъствието на лицата по ал. 1, ако съответният орган намери това за необходимо. (3) С разрешение на органа, който извършва разпита, лицата по ал. 1 могат да задават въпроси на свидетеля. (4) Органът, който извършва разпита, разяснява на малолетния свидетел необходимостта да даде правдиви показания, без да му отправя предупреждения за отговорност. (5) (Нова - ДВ, бр. 109 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) Разпит на малолетен и непълнолетен свидетел в страната може да се извърши при вземане на мерки за избягване на контакт с обвиняемия, включително в специално оборудвани помещения или чрез видеоконференция. * а когато е необходимо, и в присъствието на родителя или настойника* * ако съответният орган намери това за необходимо* Разбирате ли: някой дрисльо ще прецени *необходимо* ли е присъствие на родител!!!
  • -2
    3
    русенец
    до коментатор № 1 - жалко е да пишеш непроверени неща. Член 140 от НПК не е променян, единственото, което е правено и приемането на нова алинея пета (5) (Нова - ДВ, бр. 109 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) Разпит на малолетен и непълнолетен свидетел в страната може да се извърши при вземане на мерки за избягване на контакт с обвиняемия, включително в специално оборудвани помещения или чрез видеоконференция. Така че не пиши неверни неща, много си далеч от правото. А нека всеки има правото да изразява своето мнение и становище, вкл. и младежите. Те са по-будни от нас
  • -8
    2
    русенец
    Господин Рашков, крайно време е да излезете и публично да се извините на тези ученици. Грубо нарушение на редица законови текстове - член 140 от НПК, член 15 от Закона за закрила на детето. Или за двамата министри, натресени ни от Румен Радев българските закони не важат. Крайно време българските закони да важат за всички, дори и многоимотните министри. Явно миналото на господин Раашков, тясно свързано с комунистическите порядки го прави неспособен да чете законите. Или ги чете като дявола евангелието. Съжалявам ваите студенти господин Рашков, на какво ги учите.
  • 4
    1
    Към Родителите на децата
    Родителите на децата да си вардят децата ,а не да ги пускат по разни скалъпени протести и тем подобни глупости,а и какво им е виновен паметника? Ако искат права по време на задържане на малолетни и непълнолетни да променят НПК към който беше добавена мярка достойна за терористи,а не забългарски граждани.Промяната разрешава на полиц.дознател по негова преценка да допусне защитник или психолог,педагог.И да уведомят по тяхна преценка.С оглед на новите процесуални мерки нарушаването на конституционни права,а именно правото на защита беше нарушено и търпи промяна.Това творчество бе сътворено и предложено от ПП ГЕРБ и оправданието беше "борба с международният тероризъм".Та те така с демократичният променен НПК и призоваване по телефон мобилен,право на всеки.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари