Протестиращите се увеличават! Това е най-масовият протест от 2013 година насам

10
НА ЖИВО: Хиляди на протест в София и страната за шеста вечер
НА ЖИВО: Хиляди на протест в София и страната за шеста вечер

В София тече, може би, най-големият протест от началото на вълната от масови протести. Хората са повече от вчера и са десетки хиляди, макар че никой не може да каже точната цифра

Протестиращите се събраха на площада през президентството, след което изпълниха Триъгълника на властта пред Бившия партиен дом и Министерски съвет. От политиците, сред протестиращите отново са т.нар. "Отровно трио” - Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адвокатът Николай Хаджигенов, които по-рано днес призоваха за национална стачка, бившият омбудсман Мая Манолова, лидерът на АБВ Румен Петков, както независимият общински съветник Борис Бонев.

По-късно протестът се реорганизира в шествие, което тръгна по бул. "Княз Ал. Дондуков" и ул. "Г. С. Раковски". Участници заявиха, че крайната цел е парламента, след което отново ще се върнат пред Министерски съвет. Множеството скандира "Оставка" и "Мафия". Сградата на парламента се охранява от полицейски кордони и полицейски бусове.

Продължават и протестите в различни градове на страната. В Бургас тази вечер се събраха около 200 души и дефилираха по улиците на града с искания за оставка на правителството и главния прокурор. Започна и подписка общината да си върне пътя към летните сараи на Доган, предаде БНР.

В Русе отново се събраха стотици граждани пред сградата на Съдебната палата, които настояват за оставки на правителството и главния прокурор. Те декларират, че протестите ще продължат, докато няма реакция от столицата.

Протестиращи се събраха за поредна вечер пред сградата на общината в Ямбол. Организаторите са категорични, че няма да се откажат, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка. Групата от протестиращи беше по-малобройна в сравнение с предходните дни. Организаторите са категорични, че протестът е граждански.

Около 300 души се събраха пред Община Пловдив с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите заявиха, че всеки ден ще има протест, докато кабинетът Борисов не падне.

Във Велико Търново също се проведе протестен митинг с искане за оставката на правителството под наслова "Стига вече".

За пета поредна вечер варненци се събраха пред сградата на общината, за да изразят своето недоволство от управлението на страната. И в предишните дни стотици излязоха по улиците на Варна с искания за оставка на кабинета. 

Повече от час продължи протестът в Шумен под наслов "Да върнем Шумен на хората". Шуменци се обявиха срещу корупцията и липсата на реформи и призоваха за оставки и съд на "всички виновни, за да си платят греховете". Те поискаха оставката и на областния управител на Шуменска област Стефан Желев, както и на кмета на община Шумен Любомир Христов.

Протестно шествие се проведе в Габрово с искания за промяна

Над 100 души излязоха на протест в Дупница тази вечер. Шествието тръгна от Съдебната палата и мина през центъра на града. Участниците поискаха оставките на премиера и главния прокурор.

Демонстрация имаше и в Благоевград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари