Протестиращите работници от ТЕЦ - Русе изпращат писмо до президента и премиера

2
фициално протестът трябва да приключи утре, но ако исканията не бъдат чути, русенските работници имат готовност да продължат.
фициално протестът трябва да приключи утре, но ако исканията не бъдат чути, русенските работници имат готовност да продължат. Видео: БГНЕС

Протестиращите работници от "Топлофикация-Русе" са готови да затворят Дунав мост, ако никой не обърне внимание на исканията им. Това обявиха синдикалните лидери по време на третия ден от протестните действия заради забавени заплати. От името на КНСБ и КТ "Подкрепа" в дружеството е изпратено отворено писмо до президента Росен Плевнелиев и премиера Георги Близнашки с настояване за спешна намеса от страна на държавата. В момента НЕК дължи на "Топлофикация-Русе" над 22 млн.лв., обявиха от дружеството.

Протестното шествие, което бе съпроводено от скандирания "Искаме заплати", премина от централата на "Топлофикация" до Дунав мост. С помощта на полицията движението бе спряно за кратко. В момента НЕК дължи на "Топлофикация-Русе" над 22 млн.лв., обявиха от дружеството.

"Недоволството ни е срещу работата на ДКЕВР и НЕК, трети ден протестираме срещу неизплатените фактури, с което ни лишават от средствата не само за заплати, а и за закупуване на въглища, за изпълнение на нашата инвестиционна програма и за нормално посрещане на отоплителния сезон", заяви лидерът на КТ "Подкрепа" в дружеството Тодор Дечев.

Над 300 души са засегнатите работници, чиито заплати се бавят около месец. Хората споделят, че са притеснени, защото трябва да изхранват семейства, имат и заеми, които не могат да обслужват.

Официално протестът трябва да приключи утре, но ако исканията не бъдат чути, русенските работници имат готовност да продължат. "Ще затворим пътния възел Дунав мост и най-вероятно, ако пак не се чуят тези наши протести, ще отидем в София пред Министерството на енергетиката и сградата на НЕК", казаха от синдикатите.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари