Протестиращи подпалиха патрулки във Франкфурт

0

Антикапиталисти подпалиха полицейски коли по време на протеста си срещу откриването на новата щаб-квартира на Европейската централна банка във Франкфурт. Въпреки взетите мерки и кордонът от охраняващи полицаи, активистите на лявото радикално движение Blockupy успяха да внесат безпорядък и смут. Поради тази причина официалното откриване на комплекса на ЕЦБ ще се проведе практически при закрити врата. До двете 185-метрови стъклени кули, разположени на площ от 120 хил. кв. м. на брега на Майн, ще бъдат допуснати само избрани журналисти и, разбира се, официалните гости. На сайта на ЕЦБ бе публикувано, че строителството на новата щаб-квартира е струвало 1,3 милиарда евро.

Целият район около луксозната сграда бе опасан от железни ограждения и бодлива тел, а достъп имаха само служителите в офисите. Временно са премахнати всички спирки на градския транспорт, а влизането с личен автомобил е изключено. По жп гарите и летищата е засилена охраната. За охраната на обществения ред са ангажирани 10 000 полицаи.

Официалните представители на Blockupy са категорични, че мерките за безопасност, предприети от полицията и правоохранителните органи, всяват страх и смут у обикновените граждани. Blokupy заявяват, че ще изкарат на улицата 10 000 души, които ще протестират срещу "антисоциалната политика на ЕЦБ". 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари