Протести и окупации на училища в Гърция

0
Ученици и студенти протестират срещу липсата на адекватни мерки от страна на Министерството на образованието на Гърция
Ученици и студенти протестират срещу липсата на адекватни мерки от страна на Министерството на образованието на Гърция Видео: NOVA

Носенето на маска в клас е задължително

Протести и окупация на училища и университети в Гърция. Причината – въведеното в началото на учебната година изискване децата да бъдат с предпазни маски срещу COVID-19 през цялото време, предава NOVA.

„Над 1300 училища са окупирани и това е в следствие на повишените мерки за маските”, заяви в „Здравей, България” икономистът д-р Йоаким Каламарис.

По думите  му ученици и студенти протестират срещу липсата на адекватни мерки от страна на Министерството на образованието на Гърция, а именно осигуряване на дистанция, която е един от ключовите фактори за спиране на предаването на опасната зараза.  

„Искането на учениците е да бъдат по 15 в клас. Това обаче е невъзможно, тъй като класните стаи са твърде малко”, заяви д-р Каламарис.

Окупацията на университетите и училищата се извършва мирно – студентите проникват в сградите на учебните заведения безпрепятствено, тъй като в повечето от тях няма охрана през нощта”, заяви д-р Каламарис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук