Протест в София заради освобождаването на шофьор, прегазил момче

1
Филип загуби живота си на улица "Гурко" в София
Филип загуби живота си на улица "Гурко" в София

Филип загуби живота си на улица "Гурко" в София

Десетки излязоха на улицата срещу поредното съдийско решение, с което пиян шофьор, погубил тийнейджър, беше пуснат под домашен арест.

Шест месеца след жестоката катастрофа, при която 14-годишният Филип загуби живота си на пешеходната пътека на улица "Гурко" в центъра на столицата, обвинения за убийството му - Петър Тодоров, е пуснат под домашен арест. Семейството на момчето е потресено от съдебната система в България.

"Нашата съдебна система не работи за българските граждани, а за престъпниците", каза бащата на Филип - Красимир Арсов.

Вечерта на 2 септември миналата година оставя завинаги почернено семейството на Филип, който докато се прибирал у дома, е пометен от Петър Тодоров. Мъжът е карал с 88 км/ч при разрешени в района 30 км/ч. Оказа се, че Тодоров е карал и с над 2 промила алкохол в кръвта. Изненадващо стана ясно, че на 1 февруари мъжът, погубил живота на Филип, е пуснат под домашен арест с проследяващо устройство. Основният мотив е, че не може да се укрие, предава Bulgaria ON AIR.

Съседи на Петър споделиха, че не са го виждали, откакто е под домашен арест. Мястото, на което Филип беше убит, е покрито с цветя и свещи в негова памет, но и за да напомнят, че нямаме повече деца за убиване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари