Протест срещу Истанбулската конвенция в Русе

1
В Русе ще се проведе митинг - шествие срещу ратифициране на Истанбулската конвенция
В Русе ще се проведе митинг - шествие срещу ратифициране на Истанбулската конвенция

На 10.02.2018 година от 16:00 часа в Русе ще се проведе митинг - шествие срещу ратифициране на Истанбулската конвенция.

Шествието е организирано от християнската общност в град Русе и фондация " Възстанови живот”. 

Шествието ще тръгне от паметника на Альоша, през центъра, ще стигне до Община - Русе, където всеки, който иска ще може да участва в подписка, в която да изрази своето несъгласие с ратифицирането на Истанбулската конвенция. Ще чуем позицията на хора в обществото ни, които ще изразят своята гражданска позиция. В писмото си поместваме и точките от Конвенцията и Обяснителният доклад, с които ние не сме съгласни, че тази конвенция се бори с насилието над жени и деца, а целта и е налагането на джендър-идеологията сред подрастващите и българските деца и унищожаване на семейната клетка в обществото ни! 

В чл. 4, т. 3, се казва: “Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено без всякаква дискриминация, основана на пол (sex), социален пол (gender), раса, цвят на кожата, език, религия, политически или други убеждения, национален или социален произход, принадлежност към национално малцинство, имуществено състояние, рождение, сексуална ориентация, идентичност, основана на пола, възраст, здравословно състояние, увреждания, семейно положение, статут на мигрант или на бежанец, или друг статут.”

Дадената в обяснителния доклад към Конвенцията дефиниция за полова идентичност гласи (т. 53): “Някои групи от хора също могат да бъдат дискриминирани въз основа на тяхната полова идентичност, което с прости думи означава, че полът, с който се идентифицират, не е в съответствие с пола, определен за тях при раждането. Това включва категории лица като трансджендър и транссексуални лица, лица обличащи дрехи, подходящи за противоположния пол, травестити и други групи лица, които не съответстват на това, което обществото е определило като принадлежащо към "мъжки" или "женски" категории.”

В чл. 14 на Конвенцията се препоръчва в образователните програми на училищата да се включват материали по "non-stereotyped gender roles". В българския превод е спестено, че става дума за "нестереотипни роли на социалния пол", а е написано "нестереотипни роли на пола"

Това ще доведе до въвеждане в образователните ни програми необходимостта от разясняването на децата ни, че съществуват жени от т.нар. "социален пол", т.е. личности от мъжки биологичен пол, но определящи се като жени, които трябва да бъдат защитавани от насилие. Като християни, ние твърдо вярваме, че тази нова идеология е против моралните ценности и е разрушителна за бъдещето на децата ни и за бъдещето на семейството!

“И Бог създаде човека по Своя образ, по Божия образ го създаде; мъжки и женски пол ги създаде. И Бог ги благослови и Бог им каза: Плодете се и се множете, напълнете земята и я обладайте, и владейте над морските риби, над небесните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.” ‭‭Битие‬ ‭1:27-28‬

Считаме, че Истанбулската конвенция е в разрез с Библейското учение за Сътворението на човека и подронва многовековната християнска традиция и семейните ценности, възприети от народа ни. Поради тази причина заставаме твърдо против узаконяването ѝ!

Вярваме, че здравият разум и чистата съвест ще надделеят, и този път при вземането на исторически решения за доброто на цялото ни общество!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари