Протест пред сградата на българското посолство в Скопие

0
Плакати „Не в ЕС“, „1941=Берлин, 2022=Брюксел“ издигнаха протестиращите
Плакати „Не в ЕС“, „1941=Берлин, 2022=Брюксел“ издигнаха протестиращите

Протестът е срещу влизането на страната в ЕС

С плакати „Не в ЕС“, „1941=Берлин, 2022=Брюксел“ и транспарант с надпис „Не на българските договори/изнудвания“ пред сградата на българското посолство в Скопие се събраха група протестиращи снощи, предаде БТА.

При засилено полицейско присъствие, със скандирания „Български фашисти“ и „Македония“, част от тях изрисуваха с жълта боя на асфалта пред посолството звездата от Вергина, наметнати със знамена със същия символ. „Тук сме хора, които са срещу влизане (на Република Северна Македония) в ЕС, Европа не ни трябва в никакъв вариант“, заявиха част от тях, посрещайки с одобрителни възгласи думите на единствения оратор, че „България е най-нацистката държава в ЕС, а историята на един народ не е политически въпрос“.

Протестът завърши с призиви следващият четвъртък отново да се съберат на протест на същото място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари