Протест пред Европейската комисия: Спрете да субсидирате мафията в България

2
Протестиращите издигнаха информационно табло, на което са обявили оперативна програма „Фасадна демокрация”
Протестиращите издигнаха информационно табло, на което са обявили оперативна програма „Фасадна демокрация” Снимка: БГНЕС

Протест под надслов „Масово отваряне на очи” се провежда пред сградата на Европейската комисия в София тази вечер, предаде репортер на БГНЕС.

Протестиращите издигнаха информационно табло, на което са обявили оперативна програма „Фасадна демокрация”, като бенефициент е посочен партия ГЕРБ и коалиционните партньори, а финансирането е осигурено от европейските данъкоплатци.

Протестиращите обявиха, че „оперативната програма”, която представят днес, краде бъдещето на гражданите.

„Това е протест с много символи – може да видите плакатите. Ние сме приели ролята на строителни работници, които буквално спират оперативната програма „Фасадна демокрация”. Това означава първо – ЕС като наш партньор, а и ние съответно, да си отворим очите за начина, по който сме лъгани от години за това какво всъщност представлява демокрацията в България”, обясни Павел, който е дошъл да изрази недоволството си пред сградата на представителството на ЕК.

„Ние сме насочили това събитие в европейски план с идеята да получим медиен отзвук, който да съдържа нюансите, особеностите на българската демокрация”, продължи младият човек. Той каза, че те са от хората, които протестират вече 54 дни. „И самоинициативно се събираме в полза на нашето общество”, посочи Павел.

Днес е 54-и ден на антиправителствени протести у нас. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори.

По-рано, след като ДПС обяви, че нито ще подкрепи проектоконституцията на ГЕРБ, нито ще се подпишат за свикване на Велико Народно събрание от „Отровното трио” излязоха с официална позиция.

„След 53 дни на протест, които доказаха на световната общност и на целия български народ, че корумпираното правителство, ръководено от Бойко Борисов, трябва да подаде оставка, днес по-умният от съдружниците във властта лиши Бойко Методиев Борисов от последното му алиби за оставане на власт. След смяната на министри, безпринципното раздаване на пари, опитите за насилие върху гражданите, последният шанс за задържане във властта след изявлението на ДПС, вече не съществува”, заявиха проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

“Ние не се доверяваме на мафиотското управление до окончателната и бърза оставка на правителството и съставянето на служебен кабинет, гарантиращ честно и прозрачно провеждане на изборите. Протестите продължават, както и всенароднoто въстание на 02.09 остава”, заявиха още от “Отровното трио”.

Бабикян, Минеков и Хаджигенов подчертаха, че 2 септември е “чудесна дата, на която самотният диктатор може да се оттегли, за да можем на 06.09 да празнуваме Съединението на България. Не се отказваме от нито едно наше искане. Битката продължава. Ние гражданите сме новото начало в обществения живот на България”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари