Протест: Няма ги парите от държавата!

0
Бизнесът иска отварянето на ресторанти, заведения и барове незабавно
Бизнесът иска отварянето на ресторанти, заведения и барове незабавно Снимка: bTV

Бизнесът иска отварянето на ресторанти, заведения и барове незабавно

Протест ще се проведе днес в центъра на София въпреки лошите метеорологични условия. Собственици на ресторанти, заведения, барове, нощни клубове настояват да заработят час по-скоро. Към техните искания се очаква да се включат и притежателите на детски центрове. Към София днес ще пътуват и бизнесмени от страната.

Собствениците на бургаските ресторанти и заведения са готови да дойдат в столицата, за да протестират срещу ограничителни мерки за коронавируса. Те настояват за ясен и точен план, за да организират своята работа. От бранша са категорични, че последната заповед на здравния министър от 1 март да се отворят заведенията и ресторантите не ги удовлетворява.

Освен това бизнесът настоява да се реши проблемът с държавните помощи.

„Няма ги парите от държавата“, категоричен е Живко Табаков пред bTV.

„Ще поискаме да работим, да ни дадат шанс. Няма как да отваряш почти всички бизнеси и да оставяш други затворени“, коментира Манол Тодоров.

Собствениците от Бургас са категорични, че техните служители са били оставени в безизходица за празниците. Посочват, че отпусканите 24 лв. на ден не са достатъчни и не стигат до всички потърпевши от кризата работници.

Вчера бе решено магазините в молове, фитнеси, посещeния в кино салони да се разрешат. Според заповедта на здравния министър остава забраната за посещенията в заведенията за хранене и развлечение, като се допускат доставки или вземане на храна за дома и офиса

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вчера си купих чадър и заваля. Днес ще си купя презервативи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук