Протест на лозарите затваря част от пътя София - Русе в петък

1
Той ще се проведе на 25 февруари от 08:30 до 10:30 часа на детелината край Плевен
Той ще се проведе на 25 февруари от 08:30 до 10:30 часа на детелината край Плевен Снимка: БГНЕС / архив

Лозарите от област Плевен ще излязат на протест този петък, като готвят блокада на главния път София - Русе

Това съобщи Албена Симеонова, член на Националното сдружение на българските лозари и производител от Плевенско, предаде БТА.

От Сдружението са изпратили писмо до министъра на земеделието, в което са поставени множество актуални въпроси и казуси за решаване в сектор лозарство, като са посочили, че, ако до днес, 23 февруари, не се получи отговор с конкретни действия, ще започне общонационален протест в цялата страна.

"Лозарите са най-пренебрегнатите от земеделските производители, няма национални доплащания за нас и всичко, което получаваме, е 27 лева на дка", коментира Симеонова. Тя добави, че лозарите са поискали от земеделското министерство финансова подкрепа. "В Министерство на земеделието срещаме разбиране, но не и от страна на финансовото министерство", добави Симеонова. По думите ѝ цените на гроздето и на виното не са се променили у нас, за разлика от тези на плодовете и зеленчуците, консумативите обаче скачат, разходите за работна ръка се увеличават. "Розопроизводството и лозарството са националното лице на България", подчерта Албена Симеонова.

Протестът на лозарите от Плевенска област е планиран да се проведе на 25 февруари, петък, от 08:30 до 10:30 часа на детелината край Плевен в посока Долни Дъбник.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари