Простият народ има нужда от своите политически отрепки

3
Картите са раздадени, парите и баницата - разделени
Картите са раздадени, парите и баницата - разделени

Политическият конфликт е в сублимната си фаза. Картите са раздадени, парите и баницата - разделени. 

Има, обаче, няколко проблема!

Най-големият е, че премиерът ни е професионален политически изнудвач. Няма политик, олигарх, магистрат, кмет, админтистратор, милиционер или собственик на медия, който да не му е в ръцете. Буквално. Искаш даден пост или богатство - само срещу подготвена за теб папка при шефа. Бесило, на което сам риташ бъчвата под краката си, ако врагът на шефа те изкуши и те мотивира да не си послушен.

Следващият проблем е невидимата власт на ъндърграунда, който е бижу в короната на партиеца-каморист и настоящ управник. Дистанционното управление на този сегмент е изцяло в Банкя! Всички знаете, пък и политици и магистрати знаят, че който вдигне глава или свидетелства за престъпления, умира. Как ще се случи е въпрос на време и отиграна престъпна технология.

Непреодолим остава проблемът с отмъстителността на боса. Той е добър, но и справедлив. Даващ живот, но и отнемащ диханието. Сляп за своеволията ти, но и всевиждащ, когато се наложи. Истински мафиотски бос. Неговата дума е над всеки закон.

В тази мъртва хватка няма никаква политика. Руска рулетка, при която винаги някой умира. Шефът знае, че и неговият ред е неизбежен, но играе. Такива са правилата и той не веднъж ги е казвал в ефир. Неговият ефир.

Разумът е духовна привилегия. Красивият ум ще продължи да дразни войнстващата посредственост. Парите и близостта до властта, ще продължат да бъдат кич на негодниците. Левите и десните комунисти ще продължат да тровят земята и душите ни с говедарската си патетика.

Дуел на честта няма има. Невъзможен е.

Не защото престъпната и зависима политическа класа има нужда от прост народ, а защото простият народ има нужда от своите политически отрепки. Без тях и без тяхната посредственост ще лъсне истината, че сме се превърнали в обикновени негодници...

Николай Марков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари