Просперирайте, пенсионери!

0
Нали уж всички просперираме и бедни няма, пък Борисов призна за 1,276 милиона бедни пенсионери, които ще получат "огромната" сума от 40 лева за Коледа
Нали уж всички просперираме и бедни няма, пък Борисов призна за 1,276 милиона бедни пенсионери, които ще получат "огромната" сума от 40 лева за Коледа

НОВИНИТЕ ДНЕС, 20.11.2019 Г.

– ПРОСПЕРИРАЙТЕ, ПЕНСИОНЕРИ.

Днес Борисов, Спасителят в калта, Премиерът – Слънце на Територията, благоволи да отпусне на пенсионерите за коледни надбавки по цели 40 лева. И то не на всички, а само на 1,276 милиона от най-бедните пенсионери. И тук има нон сенс. Нали уж всички просперираме и бедни няма. Тези, които се оплакват, само си мрънкат без причина. Откъде изведнъж милион и нещо бедни пенсионери? Но пък и Борисов щедър, откъснаха му се от сърцето. Да се радват тези, които изядоха бюджета с пенсиите си. Той не им търси отмъщение, даже ще ги почерпи за Коледа. И безплатни противогрипни ваксини им осигури, ще видим кои от възползвалите си ще го докара до пролетта. Големите хвалби на профила му, че дал /да, Той, еднолично, от личния си джоб/ толкова много пари на пенсионерите, може би щяха да звучат по друг начин, ако наред с коледните пенсионерски надбавки /и то само за някои/, беше споменал бонусите на държавните служители, на правителството, на шефовете на агенции, на магистратите…но май не е удобно. Да напомням ли, че шефката на НАП беше получила бонуси за 60 000 лева на година? А депутатите миналата година за Коледа по 6000 лева надбавки?

– ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ.

Трудно се коментира подобен случай. Политик, съсипал голяма част от туристическия бизнес с безумните си проверки по Черноморието и въздигнал тишината в култ, политик, нарекъл майките на деца с увреждания „кресливи”, известен най-вече с неадекватните си думи и действия, днес го направиха заместник-председател на Народното събрание. Тъкмо да се възмутя и се сетих кои са пък депутатите в Народното събрание и осъзнах, че Симеонов много резонно заема това място, като символ на всичко, което в момента олицетворява българския Парламент.

– ПОХВАЛИТЕ СА ПРИТЕСНИТЕЛНИ.

Блогът на Държавния департамент на САЩ похвали България като верен съюзник. Били сме много добрички, участвали сме в мисии, изпълнявали сме, каквото ни кажат. Много добре си звучи. Докато не се сетим например, че дори нямат намерение да премахнат визите за българи за САЩ. И нямаме никакви търговски отстъпки за техния пазар. Тоест, похвалиха ни само като военен съюзник. Вероятно са били впечатлени от ретропарада на Шкембе войвода и трите танка, които имаме. Всъщност, похвалите от Държавният департамент преди посещението на Борисов в САЩ са много притеснителни. Защото нищо случайно не става. И за мен това е знак, че ще искат от Борисов нещо, свързано с армията. Я още някоя американска база в България, я да разположат ракети или ядрено оръжие в България, я да се включим в нападките срещу Русия, я да станем фронтова линия. А като знам Борисов с манталитета на магистрална труженичка как не може да отказва, когато световни лидери му поискат нещо, направо се ужасявам. Много лош късмет е в толкова усложнена и напрегната международна обстановка да те управляват дебили.

– ДАНЪЧЕН ЦИРК.

Помните ли двата работни дни на Пеевски? Когато поиска намаляване на ДДС за някои стоки и безплатни детски градини и ясли за всички. То си беше събитие. Народът се възрадва, ей , цял Делян реши да направи нещо в ползу роду. Е, днес стигнаха до гласуване. И – о, чудо! Управляващите, които иначе козируват на Пеевски и не му скършват хатъра за нищо, незабавно отхвърлиха като мръсно коте предложението му. Предложение – дадено, предложение – отхвърлено. Няко неразбрал? Борисов заяви, че няма да променя данъците. Отново отхвърлиха и предложението за отпадане на плоския данък. Естествено, плоският данък /впрочем предложен от Станишев/, е в полза на богатите, а бедните стават още по-бедни с него. Все пак богатите управляват в България и не ги интересуват бедните. Действа древното римско правило: „Бедните да го духат!”. Отхвъриха и предложенията за намаляване на ДДС за хляб, лекарства , книги и още няколко стоки. Всъщност бюджетът измисля нови и нови начини да ни обира парите. Това е. Ако искаме по-ниски данъци и безплатни детски градини за всички деца, уверявам ви, че не Пеевски е този, който ще ни защити интересите. А само самите ние.

– 80 МИЛИОНА, АМА ДРУГ ПЪТ.

Европейската комисия се е произнесла, че извършените замени на гори през периода 2007-2009 година, представлявали забранена държавна помощ. И сега нашите от Министерството в лицето на Танева, ще си искат парите, които са надплатени, обратно. И как ще стане това, след като са минали десет години, че и повече оттогава? По кой закон ще ги задължат да ги върнат? И какво ще стане, ако например тези фирми са закрити, хората – починали, или изобщо има промени в собствеността. Само на мен ли това ми се струва безумно? И най-вече – НЕПОДГОТВЕНО и неиздържано юридически!

– ЦАЦАРОВ Е БОГАТСТВО И КОНСЕНСУС!

Гешев е г/р/адост, Цацаров е богатство за всяка държава. Чувствате ли се горди, че живеете в държава, населявана и от Гешев и Цацаров, тези титани на правната мисъл и работа? Дариткова днес заяви и, че кандидатурата на Цацаров била консенсусна. Консенсус означава общо съгласие. И например аз го разбирам, че Цацаров е съгласен. Постига съгласие с всички. Но защо ли пък за шеф на антикорупционна комисия това ми се струва притеснително? Както и да е, важно е, че ни е богатство, Гешев ни радост, а ние посперираме!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари