Пропагандата в България надминава всички граници на допустимото

1
Клъстер за свободно слово, медии и журналистика осъжда държавната репресия към журналисти
Клъстер за свободно слово, медии и журналистика осъжда държавната репресия към журналисти

Клъстер за свободно слово, медии и журналистика изразяваме нашата подкрепа към журналистите, арестувани край Радомир, разследващи корупция с еврофондове в България.

Ареста от полицията на разследващите журналисти е пореден грозен акт на натиск и цензура върху свободата на словото и търсенето на истината в България. Ако досега политиците се оправдаваха, че те не ограничават свободата на словото и журналистите в страната, а вината е единствено на собствениците на медии и журналисти, налагащи си автоцензура, с този акт на репресия от силова държавна институция опровергаха техните думи! 

Цензурата в България е видна и причина да се намираме на незавидното 111 - то място в световната класация за свобода на словото и медиите. Пропагандата в България също надминава всички граници на допустимото. Постъпката на полицията е пример за държавна репресия, опитваща се да покрие нередности с използването на европейските средства в България и ширещата се корупция, обявена във всеки един международен доклад за страната. 

Случаят е тежък удар не само върху свободата на словото в България, но и опасен прецедент на европейска държава, незачитаща европейските правила и права на журналистите. Европа е длъжна да се произнесе и да вземе мерки по случая, знаейки, че оказвания натиск не е само към български журналисти, а и към румънски представител на разследващата журналистика. Неговото присъствие е важно свидетелство за случващото се в България, като представител на втора държава - членка на Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари