Пропагандата цяла нощ е смятала лапсуса на Кирил Петков

2
Първо го хулеха с “Харвард”, после го подхванаха на “канадец”, сега заради грешка на езика
Първо го хулеха с “Харвард”, после го подхванаха на “канадец”, сега заради грешка на езика Снимка: БГНЕС / Архив

Притеснявам се за нея. Как ще избута до изборите? Как ще издържи? Пропагандата не спи. Цяла нощ е смятала 850х50

Да, вчера Кирил Петков даде повод за нов прякор. Първо го хулеха с “Харвард”, което явно звучи достатъчно унизително, особено когато се чудиш какво означава. После го подхванаха на “канадец”, което сигурно е страшна обида, все пак знаем, че “канадка” е грозновата мъжка дреха.

Какво направи вчера Кирил Петков ли? Ами в интервю по БНР каза, че в ББР са били подготвени 850 кредити, средно за по 50 милиона. Разбира се, калкулаторът веднага показва, че се получава една гигантска, ненормална сума, която едва ли ББР е в състояние да обещае, камо ли раздаде. Часове след това интервю мрежата гръмна. Нормалните хора започнаха да се чудят коя цифра е сбъркана, но жадните за грозни сензации политически глашатаи и пропагандни медийни слуги веднага посочиха с крив пръст министър Петков.

Допусна ли грешка министър Петков? Да, и със сигурност ще чуете обяснение за нея още днес, след като пространството се зари с пропагандно ехо. Ще чуете, че ББР е била подготвила за раздаване 850 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА кредити, всеки от които в среден размер 50 милиона. И новите рестрикции, въведени от министерството на Петков, са спрели това.

Хора, спрете се. Ако искате да се гаврите с Кирил Петков, наричайте го Киро Лапсуса. Може би това ще ви достави някакво удоволствие. А и вашите последователи сигурно не знаят какво е лапсус, точно както не знаят какво е Харвард.

Радослав Бимбалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари