Промоция – 3 кутии „Президент” за седем лева

0
Според Борисов пазарът на нелегални цигари се е свил, но истината е, че в центъра на София мургави търговци предлагат доста добри промоции!
Според Борисов пазарът на нелегални цигари се е свил, но истината е, че в центъра на София мургави търговци предлагат доста добри промоции! Снимка: Пламен Стоименов / Труд

Рекордни приходи в бюджета от мерките срещу контрабандата.

От 34% през 2015 г. пазарът на нелегални цигари тази година се е свил до 8 на сто. С други думи – обръщаш кофата за боклук и от 100 опаковки само 8 са без бандерол. Всички помним тези и подобни изявления за борбата с контрабандата на премиера Бойко Борисов, на вицепремиерката Румяна Бъчварова или на финансовия министър Владислав Горанов, пише Труд.

Но истината е, че на Женския пазар в центъра на София нелегалната търговия си върви. Където и да се обърнеш, мургави търговци предлагат цигари без бандерол. Разликата с миналата година е, че са станали малко по-внимателни. Но не защото ако при поредна акция ги спипа полицията, ще бъдат осъдени или глобени, а заради опасността да не им „изгори“ стоката.

Докато вървим по една от алеите на Женския пазар, се разминаваме с два пеши полицейски патрула. И почти веднага виждаме съмнителен търговец, седнал на бордюр, а в краката му обърната касета, върху която са наредени пликчета с отрова за хлебарки и мравки. Питаме го нещо друго продава ли, а той отговаря с въпрос: „Вие какво търсите?“ Щом разбира, че ни трябват цигари, казва, че продава „Премиум“ по 3 лв. кутията, но трябва да се почака.

Даваме му парите, а от близката пейка идва негов човек, който застава до касетата. Нашият търговец взема парите и тръгва към малките улички. Връща се след 5 минути, носи кутията и казва. „Отвори си чантата, ще я пусна вътре“ и сочи с поглед охранителната камера наблизо. Минаваме по другата алея и спираме до малка сергия, защото преди миг виждаме мъж да взема от продавача кутия с цигари и бързо да я скрива в джоба си. И ние искаме цигари.

„Ти си нова, откъде ма знайш?“ – подозрително пита мургавият търговец. „Няма да те върна, ама вече давам само на наши, дето ги познавам. “Вече сме се запознали и той предлага отстъпка: „Ако искаш 3 кутии „Президент”, давам ги за 7 лв.”.

Питам откъде ги взема. Отговаря така: „Вършим си услуга за услуга с мои познати. Аз им давам от моя стока, те от тяхната."

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари