Прокуратурата вдигна мерника на Ангел Попов

1
Срещу заместник-министъра на транспорта е внесен обвинителен акт за извършена от него измама
Срещу заместник-министъра на транспорта е внесен обвинителен акт за извършена от него измама Снимка: БГНЕС / Архив

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районния съд в София (СРС) искане за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов.

Спрямо Попов на 29 март 2018 г. е внесен обвинителен акт за извършена от него измама - престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

Въз основа на внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е образувано съдебно производство в Софийски районен съд, насрочено за разпоредително заседание.

В хода на досъдебното производство е установено, че на неустановена дата през август 2012 г. в София, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро, Попов е създал у собственик на транспортна фирма заблуждение, че срещу горепосочената сума служители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

Макар деянието, за което е предаден на съд Попов, да е извършено през 2012 г., от новопостъпила информация по делото към момента на Попов е възложен контролът по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари