Прокуратурата: Сексуални намерения стоят зад убийството на 82-годишната жена в Щръклево

1
Заподозреният е направил самопризнания
Заподозреният е направил самопризнания

Заподозреният е направил самопризнания

Мотивите за убийство на 82-годишната жена от русенското село Щръклево са сексуалните намерения на 18-годишния извършител. Това стана ясно от брифинг на Окръжната прокуратура в Русе, предава NOVA.

Окръжният прокурор Георги Георгиев поясни, че къщата на семейството на младия мъж и тази на жертвата са в непосредствена близост. “От прозореца на стаята, в която живее извършителят, се вижда директно в нейната стая. Той е избрал момент, в който тя е сама вкъщи и неговите родители не са у дома. Тя го е пуснала доброволно вътре. Той е извършил блудствени действия с нея, след което я е умъртвил, като е притискал устата ѝ с ръка”, обясни Георгиев.

По време на разпитите 18-годишният мъж се признал за виновен и сам заявил, че основният му мотив са били сексуалните му намерения по адрес на възрастната жена.

“Вчера, за да проверим достоверността на обясненията му, извършихме следствен експеримент в мястото, където е умъртвена жената. Той показа начина на извършване на престъплението и установихме съвпадение между всичко, което той казва и което беше намерено на местопроизшествието”, каза още окръжният прокурор.

Прокуратурата в Русе ще иска от съда мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари