Прокуратурата с обвинение за втори път срещу Христо Бисеров

0
Бисеров е предаден на съд за извършени три умишлени престъпления  ...
Бисеров е предаден на съд за извършени три умишлени престъпления ...

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе за втори път обвинителен акт срещу бившия зам.-председател на на 42-ото Народно събрание и председател на Комисията по правни въпроси Христо Бисеров, съобщиха от държавното обвинение. 

От прокуратурата уточняват, че са изпълнени дадените от Софийския градски съд (СГС) указания, след като делото бе върнато на прокурора в началото на май. Тогава от съда посочиха като причина за връщането нарушения в обстоятелствената част на обвинението.

Бисеров е предаден на съд за извършени три умишлени престъпления –

за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, извършено при условията на продължавано престъпление и за затаяване на истина в писмена декларация по Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата.

В началото на април прокуратурата внесе за първи път обвинителен акт срещу Бисеров

Последва запор, наложен от СГС по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, на имущество на обща стойност 1 555 883 лв. на Бисеров и на сина му Ивайло Главинков. Проверката на КОНПИ започна, след като през ноември 2013 г. срещу тях бе образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари