Прокуратурата разследва строежа на новата сграда на "Нова телевизия"

0
Проверява се разрушена сграда, която е била възбранена в полза на държавата. Именно на нейно място се строят новите офиси на "Нова телевизия"
Проверява се разрушена сграда, която е била възбранена в полза на държавата. Именно на нейно място се строят новите офиси на "Нова телевизия" Снимка: Надежда Чипева, Капитал

Софийската районна прокуратура (СРП) е образувала досъдебно производство за унищожаване и повреждане на ипотекирано или заложено имущество във връзка със строежа на новата сграда на "Нова телевизия" в район "Искър" в столицата

Проверява се разрушена сграда, която е била възбранена в полза на държавата. Именно на нейно място се строят новите офиси на "Нова телевизия", съобщава "Капитал".

По информация на медията новата сграда е била коментирана като възможна част от сделката по продажбата на телевизията от братята Кирил и Георги Домусчиеви на United group. Антимонополната комисия разреши продажбата тази седмица и се очаква скоро официалното ѝ обявяване.

От "Адванс пропъртис", която е собственик на "Нова Броудкастинг Груп" ЕООД", уточниха пред "Капитал", че "новостроящата се сграда не е част от сделката за прехвърляне на 100% от дружествените дялове" на медийната група. От фирмата допълват, че сградата, която предизвика проверката, е била разрушена преди върху нея да бъде наложена възбрана от съда.

Повече за досъдебното производство на Софийската районна прокуратура четете тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари