Прокуратурата проверява списък с лица, посочени от Николай Бареков

0
Той е приложил сигнали, публикации и журналистически разследвания
Той е приложил сигнали, публикации и журналистически разследвания

Той е приложил сигнали, публикации и журналистически разследвания

Върховната касационна прокуратура ще извърши проверка относно предоставен на 15 февруари списък от журналиста Николай Бареков с лица, за които същият прилага сигнали, публикации и журналистически разследвания.

Това съобщиха от Прокуратурата на Република България.

От обвинението уточняват, че ще се изиска от МВР и други компетентни органи на изпълнителната власт цялата налична информация спрямо лицата, обект на публикациите, и евентуално предприетите от органите действия спрямо тях, с цел упражняване правомощията на Прокуратурата по повдигане на наказателна отговорност при събиране на достатъчно данни за извършено престъпление от лицата, сочени в предоставените материали.

Николай Бареков ще бъде призован за снемане на обяснения.

От прокуратурата уточняват, че в постъпилия от журналиста списък с лица не фигурира името на президента. Наблюдаващите прокурори няма да изискват от МВР и други компетентни органи информация, свързана с държавния глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари