Прокуратурата проверява полицейски служители за причиняване на смърт по непредпазливост

1
Екип от Пловдив ще извърши съдебномедицинската експертиза за смъртта на Пламен Пенев
Екип от Пловдив ще извърши съдебномедицинската експертиза за смъртта на Пламен Пенев Снимка: Dunavmost

Екип от Пловдив ще извърши съдебномедицинската експертиза за смъртта на Пламен Пенев

Екип от Пловдив ще извърши аутопсията на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев, който почина след гонка с полицията в Стара Загора. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Събират се доказателства за евентуално причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители, допълват от обвинението:

Установено е, че Пенев е починал след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на мъжа, която е възложена на екип от трима съдебни медици от Съдебна медицина - Пловдив. Предстои представяне на заключение от експертите.

Работата по изясняване на случая продължава, събират се голям обем от доказателства за евентуално извършено престъпление по чл.123 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители.

Екип от наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура-Стара Загора ръководи извършваните процесуални действия. Самото разследване е възложено от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов на екип от следователи при Националната следствена служба. В случай че се съберат достатъчно доказателства, ще се пристъпи и към повдигане на обвинения спрямо всички отговорни лица, се казва още в съобщението на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    М-хм,
    Каква ти тук „непредпазливост“?!! Това си е побой, завършил с предумишлено убийство с особени садизъм, жестокост и озверение! Или казано по нашенски: родната полиция ни пази!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари