Прокуратурата прекрати проверките по списъка "Магнитски" срещу Делян Пеевски

0
Разследванията срещу Васил Божков продължат, заяви Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура
Разследванията срещу Васил Божков продължат, заяви Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура Снимка: ЕПА

Разследванията срещу Васил Божков продължат

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник -председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков.

Това каза в предаването "Преди всички" по БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура

"Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка."

По отношение на третото лице в списъка "Магнитски" - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова. Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

Разследванията срещу Васил Божков продължат, заяви Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Русе
    някой да е учуден. докато не махнат каскета - все така ще бъде - не намерили доказателства, ама не са ги търсили !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари