Прокуратурата погна още 13 болници

0
На 16 март прокуратурата влезе в седем болници в страната заради безстопанственост при управлението им
На 16 март прокуратурата влезе в седем болници в страната заради безстопанственост при управлението им

Прокуратурата образува нови 13 досъдебни производства за безстопанственост в болници в страната.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди всички разследвания за безстопанственост в болниците да се ръководят от Софийска градска прокуратура и да се разследват от следователи от Национална следствена служба, съобщиха от прокуратурата.

Новите разследвания са в Пета многопрофилна болница за активно лечение УМБАЛ “Царица Йоанна”, СБАЛО “Проф. Бойчо Бойчев”, УМБАЛ “Света Анна”, националната кардиологична болница, болницата по хематология, инфекциозната болница – всичките в София, както и болниците във Видин, Разград, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.

Всички дела, дори на болниците от страната ще се разследват в София, за да се избегнат съмнения за пристрастност, съобщава Дарик. Прокуратурата е възложила на полицията допълнителна проверка на договори за медицински услуги в още редица големи болници.

На 16 март прокуратурата влезе в “Пирогов” заради безстопанственост при управлението. Образувани бяха и други 6 досъдебни производства за безстопанственост – за болниците в Попово, университетската в Бургас, за МБАЛ Благоевград, за МБАЛ Русе, за МБАЛ Велико Търново и за МБАЛ – Кърджали.От прокуратурата уточниха, че повечето лечебни заведения, в които предстои разследване, са пред фалит – теза, която бе напълно отречена от здравните власти.

Оказва се, че нарушенията са започнали през 2010 г. още при предишните ръководства на болниците, като те се изразяват в сключване на незаконни договори, както и договори за отдаване на апаратура под наем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари