Прокуратурата остави в ареста двамата мъже, пребили и ограбили мъж с патерици в Русе

2
Обвиняемите са трудово ангажирани и не са осъждани, но ако бъдат признати за виновни ги грози присъда от 5 до 15 години лишаване от свобода
Обвиняемите са трудово ангажирани и не са осъждани, но ако бъдат признати за виновни ги грози присъда от 5 до 15 години лишаване от свобода Снимка: Dunavmost / Архив

Обвиняемите са трудово ангажирани и не са осъждани, но ако бъдат признати за виновни ги грози присъда от 5 до 15 години лишаване от свобода

Окръжен съдРусе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 23-годишните К. Д. и Г. К., обвинени в квалифициран грабеж.

Прокуратурата е привлякла младите мъже към наказателна отговорност за това, че на 05.03.2023 г., в град Русе, в съучастие отнели 1400 лева и документите на пострадалия В. Т., като употребили сила и деянието е било придружено с причиняване на средна телесна повреда – счупване на тазобедрена става.

И двамата упълномощени защитници счетоха, че няма основание за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Според тях, по делото няма никакви доказателства, че жертвата е носела в себе си посочената сума пари, както и че му е била причинена средна телесна повреда. Прокурорът пледира, че деянието е извършено от двамата обвиняеми при неоправдана агресия спрямо видимо беззащитен човек, придвижващ се с патерици.

Окръжен съдРусе счете, че събраните до момента доказателства са напълно непротиворечиви и изцяло подкрепящи формулираното обвинение. Според съда, е налице реална опасност К. Д. и Г. К. да извършат престъпление или да се укрият, ако не бъдат задържани. Този извод следва от нелекото наказание, предвидено за такова престъпление (от 5 до 15 години лишаване от свобода), както и ненужната агресия от двама млади здрави мъже срещу сам трудно подвижен човек с продължаващи удари върху него и след падането му на земята. Изтъкнатите от защитата доводи, че обвиняемите са трудово ангажирани и не са осъждани, всъщност са нормалния стандарт за всеки човек и не противостоят с достатъчна тежест на изложените обстоятелства.

Определенията на Окръжен съдРусе, с което е взета по отношение на К. Д. и Г. К. мярка за неотклонение задържане под стража подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    do 2
    Те си ходят и въоръжени с ножове, пеперудки. Пресичат улицата неразчетено, като принуждават колите да спират и с готовност да се разправят. Направо недоумявам ... , все едно полиция няма. Въпрос на време е да стане нещо.
  • 6
    1
    Габи
    В Чародейка север гравитира една подобна групичка ,събират се над автомивка Кольо ,под блок 303. Марихуана, склоняване към проституция, провокативно поведение, свободно пускане на кучета от агресивни породи ... Деца отдавана не играят пред блоковете в района
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари