Прокуратурата не се яви по делото срещу Костадин Костадинов

0
Лидерът на "Възраждане" е обвинен заради изказване за Covid мерките
Лидерът на "Възраждане" е обвинен заради изказване за Covid мерките Снимка: Костадин Костадинов / Facebook

Лидерът на "Възраждане" е обвинен заради изказване за Covid мерките

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се яви в Софийския районен съд, за да продължи наказателното дело срещу него. В съда дойдоха и двама свидетели. Прокуратурата обаче не прати представител. В случая това не е пречка процесът да продължи, но няма кой да защитава обвинението. А то е такова, че ако вината на Костадинов се докаже в съда, той само ще бъде наказан административно с глоба, пише вестник "Сега".

За този тип дела НПК казва, че за заседанието се призовават прокурорът и обвиняемият, но неявяването на страните, които са редовно призовани, не е пречка за разглеждане на делото. Така и съдът даде ход на делото срещу Костадинов.

В края на март 2020 г. прокуратурата съобщи, че е привлякла Костадинов към наказателна отговорност за това, че в тв предаване е твърдял, че въведените мерки срещу ковид пандемията са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите". "Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" с думите: "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено", обяви прокуратурата.

Наказателното дело срещу лидера на "Възраждане" дълго стоя на трупчета заради непоискания му от прокуратурата депутатски имунитет. През лятото процесът беше възобновен от Софийския районен съд и насрочен за днес, след като от Народното събрание са потвърдили пред съда, че Костадинов е без имунитет по конкретното наказателно производство.

Досега по делото са проведени 4 заседания, а процесът е спиран 2 пъти заради имунитета на Костадинов.

Свидетелите, които днес се явиха, са Станимир Пеев, шеф на Държавния резерв, както и Йовка Димитрова, пиар на "Възраждане".

Държавното обвинение обаче не дава вид да държи да води това дело, тъй като нито в рамките на 47-ото Народно събрание, нито в следващото, нито в сегашното 49-о поиска имунитета му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    До трол 2,3
    Стига лъжи и манипулации! Никой не е бил против ваксинацията, против ЗАДЪЛЖИТЕЛНА и ПРИНУДИТЕЛНА ковид ваксинация, защото "ваксинираните" се заразяват с ковид и могат да заразяват други хора! Също така никой не иска да забранява еврото, просто ние да си останем с лева!
  • 1
    3
    До 1
    А това,че говореше против ваксинацията,а се оказа ваксиниран,не е ли заблуда,да не казвам точната дума??
  • 2
    2
    Горкия идиот
    Ей такива като този кретен са виновни да сме на второ място по смъртност от ковид. Освен да му пожелаем да го хване и тази "китайска кашлица" да е последното нещо, което да му се случи в живота. Колкото по-малко живи изроди като този късопишковец, толкова по-добре за всички ни.
  • -2
    1
    Кажете, бе
    Е, не беше ли прав Коцето за ковид „мерките“? И тогава и сега, ВИНАГИ е казвал истината! Друг е въпросът, че се излюпиха много ортодоксални ковид-идиоти, защитаващи с нокти и зъби „мерките“, „сертификатите“ и „ваксините“ за китайската кашлица. Даже очаквам веднага да се разлаят след мен! Бав!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари