Прокуратурата: Не разследваме Лена Бориславова заради ББР

0
Чакам да разбера какво още са измислили, заяви началникът на кабинета в оставка
Чакам да разбера какво още са измислили, заяви началникът на кабинета в оставка Видео: NOVA

Казусът се заплита

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу длъжностно лице заради сключен неизгоден договор между ББР и юридическа кантора. Това съобщават от държавното обвинение, като уточняват, че от 2017 година насам, след поправка в Закона, разследванията не са срещу лица.

Повод за проверката е сигнал, подаден в Софийската районна прокуратура и КПКОНПИ, в който се твърди за злоупотреби с хонорари за юридически услуги. Парите били изплащани от ББР на частна адвокатска кантора, при това в завишени размери. Обемът дейност, за която се получавало възнаграждение от близо 14 000 лв. месечно, бил твърде малък.

Периодът, за който се проверява обхваща времето, когато министър на икономиката и съответно принципал на банката е Кирил Петков. А лицето, за което в сигнала се твърди, че е получавало високите хонорари, е Лена Бориславова. По това време тя била служител в адвокатската кантора.

Заради разследването, в което са намесени висши държавни чиновници, то е прехвърлено в Софийската градска прокуратура, която е компетентна по случая.

Обвинителите ще проверяват дали, колко, на какво основание и кой евентуално е изплатил хонорари на Бориславова. За целта са иззети копия на договорите между ББР и адвокатската кантора.

В същото време Бориславова коментира: "Прокуратурата може да разследва, колкото желае. За мен това граничи с някаква политическа акция. Аз лично не съм подписвала никакъв договор от името на банката или на кантората."

Това заяви пред медиите началникът на политическия кабинет на министър-председателя в оставка Кирил Петков Лена Бориславова.

Тя обясни, че от медиите е разбрала тази новина и, че нито е търсена, нито разпитвана. "Знам, че от Българската банка за развитие (ББР) са изисквани документи", посочи Бориславова и допълни че "ББР в момента се справя страхотно и явно това на някой не му харесва".

Няма какво да крием, ще съдействаме както сме го правили досега. Чакам да разбера какво още са измислили, заключи началникът на кабинета в оставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари