Прокуратурата иска общо 14 години затвор за родителите на момчето, което уби 10 души в Белград

1
На 3 май К. К. застреля девет ученици и охранител в училище в сръбската столица
На 3 май К. К. застреля девет ученици и охранител в училище в сръбската столица Снимка: БТА / АП

На 3 май К. К. застреля девет ученици и охранител в училище в сръбската столица

Върховният съд в Белград потвърди обвинителния акт срещу майката и бащата на момчето, което уби 10 души в Основно училище „Владислав Рибникар“ в Белград на 3 май, съобщи сръбската национална телевизия РТС, цитирана от БТА.

Наказателно-обвинителният съвет на Върховния съд в Белград потвърди днес с решение обвинението срещу Владимир Кецманович и Миляна Кецманович, бащата и майката на момчето К. К., което на 3 май уби девет ученици и един охранител в столичното училище.

На 10 октомври Висшата прокуратура в Белград повдигна обвинение срещу бащата на момчето за тежко престъпление срещу обществената сигурност, нарушение на предвидените от закона условия за съхранение на оръжие и боеприпаси. Майката е обвинена в неразрешено притежание на оръжие и боеприпаси.

Прокуратурата изисква 12 години затвор за бащата и две години и шест месеца за майката.

Повдигнати са обвинения и срещу собственика на стрелбището „Партизан практикал шуутинг“ Р. И. и инструктора на стрелбището Н.М. -. За тях прокуратурата иска лишаване от свобода за три години. Те имат право да обжалват в Апелационния съд в Белград в срок от три дни след приемането на решението, пише в съобщение на съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари