Производството на ток в България намалява

0
Потреблението на електроенергия в страната също спада
Потреблението на електроенергия в страната също спада

Потреблението на електроенергия в страната също спада

Производството на електроенергия в България се е свило с 11,14% от началото на 2023 година до 19 февруари включително спрямо същия период на миналата година. За същия период потреблението на ток е намаляло с 1,49 на сто, показват данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), съобщава NOVA.

В периода от 1 януари до 19 февруари производството на електроенергия в нашата страна е било в обем на 7 343 602 мегаватчаса (MWh) спрямо 8 264 154 мегаватчаса през същия времеви диапазон на 2022 година.

Потреблението на ток пък е спаднало до обем от 6 326 670 мегаватчаса спрямо 6 422 184 MWh година по-рано. Така, в периода 1 януари - 19 февруари позитивното салдо между износа и вноса на електроенергия се е свило с цели 44,79% до 1 016 932 мегаватчаса спрямо позитивен баланс за 1 841 970 MWh през същия период на 2022 г.

Делът на базовите централи (мощности) в производството на ток от 1 януари до 19 февруари се е свил на годишна база с 10,80% до обем от 6 370 725 мегаватчаса спрямо 7 142 427 MWh са същия период на 2022 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Абориген
    Само така, аборигените трябва да се върнат там, от където са дошли. Скот Ритер ви го каза; Това че са ви поканили в дома си, не означава, че ще седнете на масата. Разбрахте ли бре НИШИ?
  • 4
    3
    ...послеслов...
    ...съдят по собствените си сметки,имоти и месечни възнаграждения,имоти за ситуацията......цветя и рози
  • 10
    2
    До 1-ви Ами
    Питай Миглена Кунева-Пръмова и братовчед и Соломон Исак Паси,Филип Димитров и ще ти кажат че не е вярно това твое твърдение ами цъфтим и вържем и ако Б.Борисов се обади ще ти обяснява с часове как имаме годишен ръст в икономиката,как сме по-добре от Гърците.Изобщо и Плевнелиев ако им приглася със евроатлантическите ценности направо ще се успокоиш и сладък сън заспиш.Швейцария,ряпа да яде пред нас,нии сме номер едно от Банкя и зад нея нататъка в района на Софииско равно поле. :-))
  • 8
    1
    Ами
    Че нали точно това е целта на краварите и €вропедерастките чиновници от Брюксел – да ни ебат майката И на енергетиката, както и на всичко, което ни прави НЕзависими!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари