Проходът на Републиката е затворен заради снегопочистване

0
Времето в региона е облачно, като на много места вали сняг, който в някои отсечки затруднява и видимостта
Времето в региона е облачно, като на много места вали сняг, който в някои отсечки затруднява и видимостта

Мокри, на места заснежени, но проходими при зимни условия са настилките във Великотърновска област

Времето в региона е облачно, като на много места вали сняг, който в някои отсечки затруднява и видимостта. Пътищата се почистват и обработват срещу заледявания. Това съобщиха от Областното пътно управление. Движението в началото на деня е интензивно. По-натоварен е трафикът по главните пътища в областта – София – Варна, Велико Търново – Русе и към Прохода на Републиката, който временно е затворен заради почистване.

От „Пътна полиция“ призовават всички шофьори да карат внимателно и със съобразена скорост. За денонощието няма нови забрани, не са регистрирани и тежки инциденти.

Ремонтират участъка от път път II-52 Нов град – Вардим – Свищов. Дейностите текат в отсечката от Вардим до Свищов /от км 42+200 до км 49+300/. Трафикът се регулира със светофарна уредба, пътни знаци, а при необходимост и от сигналисти. Ремонтът продължава до 27 март. Ограничен за товарни автомобили над 12 тона е участък от път III-504

Самоводене – Обединение – Алеково. Забраната е за отсечката Обединение – Масларево /от км 26+000 до км 36+000/. Причината е недостатъчна носимоспособност на пътната конструкция. Товарните автомобили над 12 т ще се пропускат само в извънредни ситуации по лично разпореждане на директора на ОПУ-Велико Търново. До края на март движението в района ще се регулира с пътни знаци.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили по път ІІІ-514 Горна Оряховица – Велико Търново. Забраната е въведена в участъка от км 43+860 до км 48+680, а причината – недостатъчен габарит на пътното тяло и силно пресечен терен. Пропускат се само леки автомобили, пътнически бусове с до 8+1 места и лекотоварни автомобили с обща маса до 3,5 т.

Обходният маршрут до 31 март е по път II-53 Горна Оряховица – Лясковец – Лясковски кантон – път I-4 Лясковски кантон – Велико Търново и обратно.

Затворен за МПС над 3,5 тона е път ІІІ-4082 Чешма – Кесарево. Забраната е въведена в участъка от км 31+960 до км 36+890. Причината за нея е намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут до края на март е Чешма – Сливовица – Горско Ново село – Джулюница – Кесарево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари