Програмист съветва как да намерим изгубен телефон

2
Лесно можете да откриете телефона си, без да инсталирате никаква програма
Лесно можете да откриете телефона си, без да инсталирате никаква програма

"Здравейте, наскоро моя приятелка си изгуби телефона и искам да ви разкрия колко лесно можете да откриете къде се намира телефона ви, без да инсталирате никаква програма в устройствата си!

Тези съвети може да използвате за телефони, таблети и дори лаптопи. Повечето от потребителите дори и не подозират, че може да следят устройствата си. Сещат се само като ги изгубят, когато е твърде късно!

Ако сте с Android телефон или таблет, отидете в "Настройки за Google (Google Settings)", натиснете "местоположение (Location)" и натиснете на "Позиция (Location)", ако не е в зелено (под "Режим" в дясно трябва да пише "Само GPS" ако Позиция е натисната). Сега се върнете отново в "Настройки за Google", натиснете "Сигурност (Security)", после натиснете "Намиране на устройството ми (Find My Device)" и зачекнете двете кутийки "Отдалечено откриване на устройството (Remotely locate this device)" и "Отдалечено заключване и изтриване (Allow remote lock and erase)" ако не са зачекнати.

Сега си запишете Google акаунта с който сте си регистрирали устройството си на листче за да го помните. Ако не помните акаунта си, просто отидете отново в "Настройки за Google" и натиснете "Вход и сигурност (Sign-in & security)" и отгоре ще е изписан имейла на акаунта ви. Вече сте готови и може да следите устройството си.

Да кажем, че сте го изгубили. Сега просто от компютъра си влезте в Google и напишете "Find My Device - Google" в търсачката и го натиснете след като ви зареди. Сега си въведете Google акаунта с който регистрирахте устройството и Google автоматично ще намери местоположението му. Сега също имате опции да заключите телефона си с парола, за да не може да се разглежда от друг човек и опция да изтриете всичко от телефона си, ако имате много важна информация, която не искате външни лица да видят.

Ако сте с iPhone, отидете в "Настройки", натиснете "Настройки за iCloud", отдолу натиснете на името на телефона си и после зачекнете двете кутийки "Намери моят iPhone" и "Изпрати последно местоположение". Сега вече следите телефона си. Ако го загубите, просто влезте от вашия компютър в https://www.icloud.com и въведете акаунта с който сте регистрирали устройството.

Натиснете "Find iPhone" и ще ви излезе местоположението му. Сега ви излизат същите настройки за заключване и изтриване на информацията, както и при Google устройствата."

Александър Димитров, програмист

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари