Програмата на "Европейска театрална работилница" в Русе!

0

'Четвъртото издание на „Европейска театрална работилница” ще се проведе в залите на Русенския драматичен театър от 22 до 25 юни /Виж програмата отделно/. Във фестивала са включени постановките на Виенския театър ”Пигмалион” със спектакъла „Играчът” по Ф.М.Достоевски,  Театър "Маска" (Букурещ) с представленията ”Живи статуи” и „Ромео и Жулиета”, както и румънския столичен театър „Одеон” с „Президентките” от В.Шваб. Трупата на Нешка Робева ще гостува в Русе с най-новия си спектакъл „Разбъркай го – да се оправи”, танцово-комедиен спектакъл на Нешка Робева и Влади Въргала.

Всъщност за края на сезона "Сава Огнянов" са подготвили цял театрален маратон от интригуващи спектакли. Преди "Работилницата", на  16 юни, вторник, от 19.00 ч. на Голямата сцена в Доходното ще гостува Плевенският драматичен театър със спектакъла „Пролетно тайнство”   от  Крис Грийнхалч. Постановката е дело на известния режисьор Бойко Илиев, а в ролите ще видим доста интригуващи актьорски имена: Веселин Плачков (изпълнителят на ролята на Левски  в нашумелия и полемичен филм "Дякон Левски"), Йоана Буковска, Параскева Джукелова и Красимира  Кузманова.

 На 8 юли пък от 19.00 ч. на Голямата сцена гостува Драматичен театър "Стефан Киров" с романтичната комедия „Особености на руската любов”  от Александър Галин. Постановката е дело на режисьора Васил  Василев, а ролите изпълняват популярните актьори Георги  Кадурин,  Мария Сапунджиева и  Мариана Миланова.

На 10 юли от 19.00 ч., също на Голяма сцена, ще видим Театър „Българска армия”  и хитовия спектакъл „Много шум за нищо” от  Уилям Шекспир.  Режисьор на представлението е  проф. Красимир Спасов, в ролите са Иван Радоев, Йоана Буковска, Ненчо Илчев, Стойко Пеев, Веселин  Ранков и др.

Програма на "Европейска театрална работилница" 22 - 25 юни

ИГРАЧЪТ

22 юни  - 19:00 часа, Камерна зала "Слави Шкаров"

спектакъл на Театър "Пигмалион", Виена, по романа "Играчът на рулетка" от Достоевски, постановка - Джейрун Цино и Райнхолд Гуглер

   "РАЗБЪРКАЙ ГО - ДА СЕ ОПРАВИ"

23 юни, от 18 и  20 часа, Голяма сцена

Танцов комедиен спектакъл на Нешка Робева и Влади Въргала

ЖИВИ СТАТУИ

Пред главния вход на театъра

24 Юни - 20:00 часа, Голяма сцена

пърформанс на Театър "Маска", Букурещ

ПРЕЗИДЕНТКИТЕ

24 Юни - 19:00 часа, Камерна зала"Слави Шкаров"

спектакъл на Театър "Одеон", Букурещ от Вернер Шваб, постановка Сорин Милитару

РОМЕО И ЖУЛИЕТА

от Шекспир, спектакъл на Театър "Маска", Букурещ, сценичен вариант и постановка Михай Малаймаре

25 Юни  - 19:00 часа, Голяма сцена

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари