Русенският университет посреща студенти по програма Еразъм+

1
79 входящи студенти от 15 държави през летния семестър
79 входящи студенти от 15 държави през летния семестър Снимка: Facebook

79 входящи студенти от 15 държави през летния семестър

Русенският университет посрещна 79 студенти по Програма Еразъм+ през летния семестър. Срещата откри ректорът на Русенския университет – акад. Христо Белоев, който приветства всички с „Добре дошли!“ и им пожела успех. Заместник – ректорът по интернационализация и комуникационна политика – доц. д-р Десислава Атанасова запозна студентите със структурата на университета, организацията на учебния процес и им даде информация за тяхното обучение.

79 входящи студенти от 15 държави (Франция, Румъния, Италия, Испания, Турция, Йордания, Китай, Грузия, Киргистан, Малайзия, Молдова, Виетнам, Кипър, Сърбия, Естония) от 27 университета. Те ще се обучават в ФЕЕА, АИФ, ТФ, МТФ, ФБМ, ФПНО и филиал Разград. Седем от тях ще са на практика, а останалите 72 - на обучение.

Най-голямата група от 1 университет е френската - от ЕСЕ Париж - 20 студенти, а страната изпратила студенти от най-много свои университети е Испания – 14 младежи от 7 университета. 12 от тях са в Русе от септември миналата година. В университета има 4 студенти, които са удължили своя престой по собствено желание с още един семестър. През зимния семестър входящите студенти бяха 61, което прави 140 Еразъм студенти за цялата академична година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Бате Ицо
    Тракторазъм, Тракторазъм по-добър е от Еразъм. Много папкане ще има и Еразъм ще задмина. Ха да е наслука!
  • 6
    3
    Идея
    Скоро под шефството на великия азиатски доктор хонорис кауза ще бъде разкрита Програма Тракторазъм и в нея ще се обучават студенти от азиатски страни, например Виетнам, Камбоджа, Малайзия и други, в управлението на трактор по наклонени терени и оране на наклонени ниви. Интересът ще е голям и е възможно да привлекат студенти от Африкански държави.
  • 6
    2
    Въпросче
    А кога павликенският тракторен капацитет ще бъде посрещнат на изпроводяк от университета?
  • 9
    1
    Основният мотив е
    Занижени изисквания и поставяне на високи оценки. Безгрижна работа. И сега ще хукнат от френски и испански университети и ще си счупят краката, за да учат в РУ-то. А РУ-то на кое място е ев европески и международни класации на университети? Да не споменаваме, че е неудобно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари