Прогнозите на математиците за 2024 година

4
Ако човек иска да е успешен, трябва да учи математика, смятат Николай Витанов и Лъчезар Томов
Ако човек иска да е успешен, трябва да учи математика, смятат Николай Витанов и Лъчезар Томов Видео: NOVA

Ако човек иска да е успешен, трябва да учи математика, смятат Николай Витанов и Лъчезар Томов

Най-големият ми личен успех е, когато публикуваха математическата ми теория за разпространение на новините. Това беше голям успех, каза математикът проф. Николай Витанов, цитиран от NOVA.

Според него трудността за учениците по математика е заради това, че не са добре подготвени. „Те получават знанията си от много повече източници, а когато човек трябва да получава знания от много източници обикновено не успява да получи достатъчно”, добави той.

По думите му, ако човек иска да е успешен трябва да учи математика. „Хората, които могат да си правят сметката винаги успяват”, подчерта Витанов.

"В нашата система още през 1974 година в доклад са описани всички проблеми. Още от тогава става ясно, че има липса на повторения и упражнения при учениците в час. Искаме твърде много да преподадем на децата като материал, а малко се развива като умения", добави математикът гл. асистент д-р Лъчезар Томов .

Математиката е средство за разсъждения и начин да видите света. Човек трябва да учи, за да се наслади на чудесата на света. Математиката е важна, за да разберем сложността на заобиклящата ни среда”, каза още той.

По думите му едно от най-важните неща за него през тази година е, че е успял да запази и съхрани живота и здравето на неговата баба и да помогна за здравето на други негови роднини. "Оцеляването и спасяването на тези хора е най-добрият ми успех", добави Томов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари