Прогнозират "космически" цени на горивата в САЩ

0
През юли ще има най-голямо търсене на гориво
През юли ще има най-голямо търсене на гориво

През юли ще има най-голямо търсене на гориво

Цените на горивата в САЩ това лято ще скочат до "космически" нива, в случай че петролните рафинерии бъдат застрашени през летния сезон от ураганите. Това прогнозира ръководителят на центъра за енергиен анализ OPIS Том Клоза пред Fox Business, цитиран от Прайм.

Експертът припомни, че през юли ще има най-голямо търсене на гориво. Ето защо той смята, че американците трябва да "стискат палци" и да се надяват, че ураганите или каквито и да било проблеми, свързани с електроенергията, няма да извадят от строя нефтопреработвателната инфраструктура, пише Money.bg.

Клоза отбелязва, че САЩ ще имат голям късмет, ако не възникнат проблеми.

Експертът добавя още, че отслабването на американските стандарти за внос на горива през лятото може да се счита за положителен знак за ситуацията на пазара.

Клоза смята, че много скоро САЩ може да се върнат към цени на горивата от над 5 долара за галон, но това далеч не е факт. По думите на експерта, ако има урагани, тогава цените на горивата може да излетят до "космически" стойности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари