Прогнозират фалити на заведения в Русе при второ затваряне заради COVID-19

2
Дори мерките като 60/40 няма да бъдат ефективни, за да може браншът отново да стъпи на краката си, смята председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите
Дори мерките като 60/40 няма да бъдат ефективни, за да може браншът отново да стъпи на краката си, смята председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Видео: Кис 13

Фалитите на заведения са неизбежни ако отново бъдат затворени заради COVID-19.

Това заяви за Новините на телевизия КИС 13 председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев. Той смята, че в такъв случай дори мерките като 60/40 няма да бъдат ефективни, за да може браншът отново да стъпи на краката си.

В случай, че заведенията са взели всички необходими мерки за дезинфекция и предпазни средства, Красимир Иванчев е на мнение, че в заведенията няма да има опасност от разпространение на коронавируса след затварянето на летните градини през зимата.

Затова той не вярва дори да се увеличава заболеваемостта от COVID-19 правителството да прибегне до затваряне на заведенията.

През ноември на заседание на Общинския съвет в Русе се очаква да бъде обсъден и гласуван начинът за определяне на размера на таксата за тротоарното право, предвид продължаващата извънредна обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари