Прогноза на синоптика Петър Янков за септември

3
Метеорологичната есен ще настъпи малко по-късно от астрономическата
Метеорологичната есен ще настъпи малко по-късно от астрономическата Видео: NOVA

Метеорологичната есен ще настъпи малко по-късно от астрономическата

"България е с много разнообразен релеф, глобалното затопляне засилва неблагоприятните метеорологични явления като проливни валежи. Също така създава и условия за пожари". Това заяви синоптикът Петър Янков, цитиран от NOVA.

"Засега последната информация за Балканите и последните прогнози са за метеорологично есен, която ще настъпи малко по-късно от астрономическата. Ще има 4-5 по-слънчеви дни, с по-високи температури от порядъка на 28 до 32 градуса, след 23-ти септември", допълни той. По думите му времето през септември ще бъде подходящо за закъсняла почивка на морето.

"Първото захлаждане в дългосрочен план е на 5-6 септември, когато ще се понижат чувствително температурите. Валежите на Балканите ще бъдат често явления, включително и при нашите южни съседи. Валежите ще обхванат и Източна България с условия за гръмотевици".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари