Професор Цекомир Воденичаров представя книга в Русе

0
В света на асоциативното и интегрално мислене отвежда книгата на проф. д-р Цекомир Воденичаров
В света на асоциативното и интегрално мислене отвежда книгата на проф. д-р Цекомир Воденичаров Снимка: Стаматина Никова

На 18 май от 11 ч. във „Витрувианска зала” в Русенски университет „Ангел Кънчев” проф. д-р Цекомир Воденичаров, ще представи книгата си „10-те принципа на медика и мениджъра”.

В света на асоциативното и интегрално мислене отвежда книгата на проф. д-р Цекомир Воденичаров. Тя разкрива основните стъпки към успеха и в медицината, и в здравеопазването. Неслучайно точно проф. д-р Воденичаров посяга към тази интересна и нелесна материя. Тя го вълнува отдавна и е естествено продължение на другите му трудове и научни публикации: ”Седемте разлики между медика и мениджъра“, “Отвъд границите на възможното”, “Път към медицината” и др.

В качеството си на създател и първи декан на Факултета по обществено здраве при Медицински университет – София, докторът на медицинските науки се е опитал да покаже стремежа на медика да мине отвъд границите на възможното в борбата за здравето и човешкия живот, а на мениджъра – в борбата за повече ефективност. Пределът и на единия, и на другия е съвършенството, като и новите здравни мениджъри, и новата генерация медици следва да са етични прагматици, твърди авторът още в първите страници на книгата си.

В богатата професионална и научна биография на проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн, фигурират още редица инициативи, на които той е първопроходец: създател и изпълнителен директор е на ЗОФ Медико 21 АД, създател на либерално-социалния модел в здравеопазването, автор на повече от 300 публикации и 12 монографии; национален консултант по обществено здраве и здравен мениджмънт, носител на редица награди в областта на медицината и здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари