Професор Рачев: Затоплянето ще продължи до събота

0
"Неделя, понеделник и вторник температурите отново ще бъдат по-ниски, след което идва затопляне и то в последните дни на октомври и първите на ноември", обясни кламологът
"Неделя, понеделник и вторник температурите отново ще бъдат по-ниски, след което идва затопляне и то в последните дни на октомври и първите на ноември", обясни кламологът Снимка: bTV, стоп кадър

В края на месеца отново ни очакват слънчеви дни

От днес до събота на обед ще имаме слънчеви дни, след което ни чака малко по-лошо време, прогнозира в предаването „Тази сутрин“ по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

"Затоплянето ще продължи до събота на обяд, когато ще нахлуе въздух с полярен произход. Неделя, понеделник и вторник температурите отново ще бъдат по-ниски, след което идва затопляне и то в последните дни на октомври и първите на ноември", обясни проф. Георги Рачев.

Процесът ще започне от запад на изток. Във Варна ще закъснее, но там температурите ще стигнат до 21 градуса.

По думите на проф. Рачев в неделя ще започне захлаждане. През следващите дни и сутрешните температури вече ще са по-ниски – до 2 градуса. По високите места е възможно да се появят и първите слани.

"Валежите в този период ще са малко, няма да са сериозни", каза още проф. Георги Рачев.

"Втората половина на октомври започва времето на мъглите. Засега обаче няма индикация за много тежки и продължителни мъгли", отбеляза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари