Професор Ениманев: С ниско образование не може да се постигне висок стандарт на живот

7
От Дунава, Русе може да черпи най-големите си доходи, смята проф. Ениманев
От Дунава, Русе може да черпи най-големите си доходи, смята проф. Ениманев Видео: КИС 13

"С ниско образование и квалификация не може да се постигне висока принадена стойност, за да се повиши стандартът на живот в България"

Така коментира икономическата ситуация в страната председателят на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев пред КИС 13. Според него държавата не прави почти нищо, за да развие регионите спрямо икономическите им дадености.

От Дунава, Русе може да черпи най-големите си доходи, смята проф. Ениманев. Според него, държавата трябва да се направи всичко възможно кораборемонтният завод да заработи отново.

По данни на Русенската стопанска камара, 1/3 от висококвалифицираните строителите от региона вече работят в чужбина.

Голям проблем за бизнеса в региона е липсата на квалифицирана работна ръка, като един от най-засегнатите отрасли е химическата промишленост.

Според проф. Ениманев основната причина за ниския стандарт на живот в България е, че няма професионално управление.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    14
    Русенец
    До 13: Тия, дето преди викаха, че на портала чакали 10 за твоето място, сега се озъртат зад табелките "търсим персонал", ама няма.
  • 3
    13
    Песимист
    Нещо не хващам вяра на този професор.През трудовата си дейност съм работил при двама работадатели-милионери.Единият 1961г,висше,магистратура,другият-1968г средно специално.Нямаше никаква разлика в мисленето,отношенията,решенията и заплащането.За тях бизнеса беше водещ.Нямаше напуснал, имаше много кандидати за работа при тях.Бил съм без лимит на телефон,гориво за автомобил,с разнообразни социални придобивки!Моите адмирации за такива работодатели още веднъж.
  • 3
    12
    Of 11
    То за това ,което казваш за сина му,трябва много опит,труд,екип,не е така просто,а е много отговорно!
  • 7
    11
    до 10
    Бе то и някакви малоумници, фамилно обременени с ред психически заболявания стават професори. Държавата ни е такава, изплуват лайната. Знаеш ли, че синът му е главен аркитект на Русе? А още и външна тоалетна не е проектирал.
  • 7
    10
    daskal
    Пълни глупости! Навсякъде е пълно с примери за преуспели материално необразовани хора и за добре образовани бедняци. Въобще не повдигам темата за "образованите" с разни измислени и купени дипломи. Например малките ку.ви с големите скъпи джипове сигурно имат блестящо образование, нали?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари