Професор Чорбанов: КОВИД мерките у нас никога не са били адекватни

4
"Няма как да подкрепим оставане носенето на маски на закрито", заяви професорът
"Няма как да подкрепим оставане носенето на маски на закрито", заяви професорът Видео: NOVA NEWS

"Няма как да подкрепим оставането на носене на маски на закрито. Нашата позиция е била повече от категорична от самото начало на кризата"

Това каза за "Твоят ден" проф. Андрей Чорбанов от ИТН пред NOVA NEWS

Според него мерките у нас никога не са били адекватни на реалната ситуация в страната, а са се следвали модели отвън.

"Няма как да подкрепим даване на правомощия на здравния министър, при прекратена извънредна епидемиологична обстановка, да прехвърля отговорността на РЗИ да взема решения за прилагане на мерки. Няма необходимост от тези мерки", категоричен е проф. Чорбанов.

За него регионалните здравни власти по-скоро биха се подсигурили ненужно с въвеждането на строги мерки при най-малък признак за повишаване на заболеваемостта от COVID.

"Не трябва да им се делигират тези права по тази форма и по този начин, след като вече не сме в извънредна епидемиологична обстановка. Ако има тежка ситуация и развитие, решението за по-строги мерки ще се вземе на високо ниво и тогава РЗИ ще могат да решават локално", смята проф. Андрей Чорбанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Бай Чеп
    Вие не подкрепяте това, БСП не подкрепят онова, но всичко си минава! Голямата евроджендър-ковид-натовска коалиция - ПП, ДБ и ГЕРБ работи досега безотказно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари